Opplev den fantastiske smaken

 

 

 

 

 

Oppskrifter

Opplev den fantastiske smaken du også!


Vi gåsebønder vet jo selvsagt at gås er godt, og på gårdene våre spiser vi mye gås. På Taraldrud Gård er bonden halvt dansk, og det har satt spor. Gåsa er selvskreven på julaften, og hvert år samles gode venner til feiringen av Mortensmesse den 11. november. Den viktigste dagen i året for en gåsebonde!

 

På Skulberg har de holdt Smaalensgås gjennom flere generasjoner. Når det nærmet seg slakting, ble gåsa i tidligere tider gjetet fem mil gjennom skogen fra Spydeberg til Kristiania. Vel fremme ble de fetet opp i to uker før de ble solgt. Den gode kvaliteten gjorde også den gang Smaalensgåsa til et festmåltid.

 

 

På Manstad befinner vi oss midt i herregårdsfylket vårt, og i de gamle etegildene ble det ikke spart på noe. En saftig steik av hel gås var nok det mest vanlige, men gåsa ble også servert både røkt og confitert.

 

Med våre oppskrifter ønsker vi å inspirere deg til å lage et skikkelig godt måltid, slik at du også kan oppleve den fantastiske smaken. Du finner selvsagt oppskrift på klassisk gåsestek, men også andre spennende måter å tilberede gåsa på blir presentert.

 

LYKKE TIL!


Oppskriftshefte

I oppskriftsheftet vårt finner du mange spennende oppskrifter på gås. Du kan også lese mer om den spennende historien til gåsa vår, og du blir bedre kjent med oss stolte bønder. Last det ned, så har du det alltid for hånden når du trenger det!