top of page

CONFITERTE GÅSEHJERTER

Du trenger:

500 gram gåshjerter

500 gram gåsefett

30 gram salt

1-2 fedd hvitløk

Laurbærblader

Nykvernet sort pepper

 

Slik gjør du det:

Skyll hjertene og tørk dem. Vend dem sammen med salt og knuste hvitløksfedd. La dem ligge i kjøleskap natten over.  

Varm opp gåsefett i en gryte, sammen med laurbærblader og legg hjertene i gryta. La dem trekke ved ca 85 °C i om lag 3 timer.

De ferdige hjertene legges i et tett glass eller krukke. Norgesglass fungerer utmerket. Hell det varme gåsefettet fra gryta over. Det er viktig at fettet dekker hjertene helt. Glasset avkjøles og settes kaldt. Så lenge fettet omslutter hjertene og glasset oppbevares kaldt, kan hjertene oppbevares i flere uker i kjøleskap.

 

Serveringsforslag:

Rist hjertene i en varm panne i gåsefett. Anrett dem for eksempel i en salat med hjertesalat, asparges, nypoteter, reddiker, vaktelegg. Topp det hele med en dressing av citron, olje, balsamico og salt og pepper. Her er det bare å bruke fantasien!

La deg inspirere

Logo_på_grå_firkant.jpg
bottom of page