CONFITERTE KRÅSER
Kråsen kan du selvsagt bruke når du koker kraft, men denne "kvernen" som gåsa maler maten med blir rett så god hvis den tilberedes riktig. Vi anbefaler at du tester ut vår oppskrift på confiterte kråser. Du blir garantert positivt overrasket!
Du trenger:
500 gram gåsekråser
500 gram gåsefett
30 gram salt
1-2 fedd hvitløk
Timian
Laurbærblader
Kruspersille
Slik gjør du det:
Skyll og rens kråsene. Skjær dem rene og tørk dem. Vend dem sammen med salt, knuste hvitløksfedd og krydderurter. La dem ligge i kjøleskap natten over.
Varm opp gåsefett i en gryte, og legg kråsene i gryta. La dem trekke ved ca 85 °C i om lag 3 timer.
De ferdige kråsene legges i et tett glass eller krukke. Norgesglass fungerer utmerket. Hell det varme gåsefettet fra gryta over. Det er viktig at fettet dekker kråsene helt. Glasset avkjøles og settes kaldt. Så lenge fettet omslutter kråsene og glasset oppbevares kaldt, kan kråsene oppbevares i flere uker i kjøleskap.
Serveringsforslag:
Rist kråsene i en varm panne i gåsefett. Anrett dem i en sprø salat med for eksempel syltet løk, parmesan og vinagrette