top of page

GÅSEBRYST
 - med smaker av appelsin, rødkål, honning og eple

Du trenger:

Gåsebryst:

2 stk gåsebryst

Salt

Pepper

 

Sjy:

2 ss brunt sukker

1/ 2 liter eplejuice

Rødvinsedikk

1 rødt eple

 

Appelsin- og rødkålsalat:

1/2 Rødkålhode

Appelsiner

Honningsristede mandler

 

Dressing:

Olivenolje

Balsamicoeddik

Sitronsaft

Eddik

Honning

 

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Begynn med sjyen. Smelt brunt sukker i en liten gryte. Hell på eplejuice. La dette koke inn til det tykner. Smak så til med rødvinseddik, slik at du får en fin balanse mellom sukker og syre. Vend forsiktig inn finkuttede eplebiter.

Snitt fettsiden på gåsebrystene med en spiss, skarp kniv. Dryss over salt og pepper. Legg gåsebrystene med fettsiden ned i en varm stekepanne. Stek i 2-3 minutter. Legg brystene med fettsiden opp i en ildfast form, og stek i stekeovnen i ca 12-15 minutter til kjernetemperaturen er 68 grader. La gåsebrystene hvile i 15-20 min før de skjæres opp.

I mellomtiden lager du appelsin- og rødkål salaten. Finsnitt kålen. Skrell appelsinene og skjær dem i båter. Vend kål og appelsin sammen. Tilsett gjerne honningristede mandler eller andre nøtter etter eget ønske. Bland så sammen ingrediensene til dressingen.

Flere oppskrifter

Logo_på_grå_firkant.jpg
bottom of page