GÅSEBRYST
- med smaker av appelsin, rødkål, honning og eple
Du trenger:
Gåsebryst:
2 stk gåsebryst
Salt
Pepper
Sjy:
2 ss brunt sukker
1/ 2 liter eplejuice
Rødvinsedikk
1 rødt eple
Appelsin- og rødkålsalat:
1/2 Rødkålhode
Appelsiner
Honningsristede mandler
Dressing:
Olivenolje
Balsamicoeddik
Sitronsaft
Eddik
Honning
Slik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Begynn med sjyen. Smelt brunt sukker i en liten gryte. Hell på eplejuice. La dette koke inn til det tykner. Smak så til med rødvinseddik, slik at du får en fin balanse mellom sukker og syre. Vend forsiktig inn finkuttede eplebiter.
Snitt fettsiden på gåsebrystene med en spiss, skarp kniv. Dryss over salt og pepper. Legg gåsebrystene med fettsiden ned i en varm stekepanne. Stek i 2-3 minutter. Legg brystene med fettsiden opp i en ildfast form, og stek i stekeovnen i ca 12-15 minutter til kjernetemperaturen er 68 grader. La gåsebrystene hvile i 15-20 min før de skjæres opp.
I mellomtiden lager du appelsin- og rødkål salaten. Finsnitt kålen. Skrell appelsinene og skjær dem i båter. Vend kål og appelsin sammen. Tilsett gjerne honningristede mandler eller andre nøtter etter eget ønske. Bland så sammen ingrediensene til dressingen.