CONFITERTE GÅSELÅR
- smakfullt og perfekt mørt
Du trenger:
4 gåselår
1 kg gåsefett
Grovt havsalt
1 ts hel pepper
2-3 fedd hvitløk
2-3 stilker timian
2-3 stilker rosmarin
2-3 stjerneanis
Evt. andre krydder etter eget ønske
Slik gjør du det:
Ett døgn før tilberedning gnis lårene inn med grovt havsalt. Tildekkes og settes kaldt i 24 timer.
Varm opp ovnen til 120 grader. Tørk saltet av lårene, og legg dem i en gryte/langpanne sammen med gåsefet-tet. Ikke bruk for stor gryte, da fettet skal dekke lårene. Tilsett hel pepper, hvitløk, timian og rosmarin. Lårene skal bake i fettet i 2-3 timer til kjøttet slipper lårene.
Ta de ferdig bakte lårene ut av det varme fettet, og avkjøl dem på rist. Ikke kast gåsefettet, det skal brukes senere. De avkjølte lårene legges i et tett glass eller krukke. Norgesglass fungerer utmerket. Hell gåsefettet over. Det er viktig at fettet dekker kjøttet helt. Glasset avkjøles og settes kaldt. Så lenge fettet omslutter lårene og glasset oppbevares kaldt, kan lårene oppbevares i flere måneder.
Når du skal servere:
Varm opp ovnen til 220 grader. Ta lårene ut av fettet og varm dem i ovnen i ca 25 minutter, til de har blitt brune og fine. Serveres sammen med tilbehør etter eget ønske.