top of page

HJEMMELAGDE GÅSEPØLSER

 - med timian og eple

Pølser er alltid godt! Og med denne oppskriften på hjemmelagde gåsepølser med gode smaker av eple og timian får du en helt ny smaksopplevelse.

 

I flere av de gamle oppskriftene på gåsepølse i kokeboklitteraturen brukes halsskinnet på gåsa som pølseskinn. Vi har i denne oppskriften valgt å gjøre en forenkling og bruker svinetarm isteden. Men forsøk deg gjerne med halsskinnet hvis du heller ønsker det. 

Du trenger:

Svinetarm

1,5 kg gåsekjøtt uten ben. Bruk gjerne lårkjøtt

1,5 ss salt

2 ts sort pepper

2 røde epler

2 ss finhakket timian

1 liten rødløk

2 -3 stilker fersk timian

1 gulrot

0,5 liter eplemost

 

Slik gjør du det:

Skjær gåsekjøttet i mindre biter, og kjør det igjennom en kjøttkvern. Skjær eplene i små biter og vend dem inn farsen, sammen med salt, pepper og 2 ss finhakket timian. La farsen hvile i en times tid. 

Skyll svinetarmene i rikelig med kaldt vann. Pølsene stappes i svinetarmen ved hjelp av en pølsestapper. Sørg for at stappingen er jevn og ikke for tett. Lag en lang pølse om gangen. Knyt en knute i begge ender. Aller best blir smaken hvis pølsene får hvile på kjøl til dagen etter slik at smakene får satt seg.

 

Serveringsforslag:

Stek pølsene på lav varme i ca 5-7 minutter på hver side. Pølsene er ferdige når kjøttsaften er klar. Legg pølsene i en jerngryte, og fyll på med en frisk og syrlig eplemost, biter av gulrot, rødløk og frisk timian. Varm opp eplemosten og la pølsene trekke i gryten fram til servering.

Flere oppskrifter

Logo_på_grå_firkant.jpg
bottom of page