GÅSEPOSTEI
- med god samvittighet
Du trenger:
200 gram gåselever
200 gram svinekjøtt
Gåsefett eller olje til steking
1 ts salt
½ ts knust pepper
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ts hakket timian
1/2 ts allehånde
3 ss Cognac
1 egg
2 ss melk
100 gram skivet bacon
Slik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skjær gåseleveren i små biter, og kjør den i kjøkkenmaskin sammen med fint oppskåret svinekjøtt til det blir en fin farse. Tilsett salt og pepper.
Sjalottløk og hvitløk finhakkes, og surres i gåsefett eller olje til det blir blankt. Tilsett hakkede krydderurter og 2 ss Cognac. La det hele koke ned til det er ca 2 ts væske igjen.
Bland farsen sammen med den innkokte blandingen. Tilsett et sammenvispet egg og melken. Kjør til en jevn masse. Smør en liten ildfast form. Fyll farsen i formen. Tilslutt dekkes det hele med skivet bacon.
Sett formen i en langpanne i stekeovnen. Fyll på varmt vann. Formen stekes i vannbad på 180 grader i ca 1 time, avhengig av størrelsen på formen. Vannet må ikke koke. Når posteien er ferdig stekt tas de øverste baconskivene av, og 1 ss Cognac helles over posteien. Legg over baconskivene igjen, og la posteien avkjøle seg.
Verdt å vite
Vi bønder som holder Smaalensgås fra Østfold, tvangsfôrer selvsagt ikke våre gjess. Gåseleveren du kjøper av oss er derfor helt naturlig. Den er dermed ikke stor og fet som en karakteristisk foie gras, men helt naturlig slik den burde være. Og du kan nyte den med god samvittighet!