top of page

GÅSEPOSTEI

 - med god samvittighet

Du trenger:

200 gram gåselever

200 gram svinekjøtt

Gåsefett eller olje til steking

1 ts salt

½ ts knust pepper

2 sjalottløk

1 fedd hvitløk

1 ts hakket timian

1/2 ts allehånde

3 ss Cognac

1 egg

2 ss melk

100 gram skivet bacon

 

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skjær gåseleveren i små biter, og kjør den i kjøkkenmaskin sammen med fint oppskåret svinekjøtt til det blir en fin farse. Tilsett salt og pepper.

Sjalottløk og hvitløk finhakkes, og surres i gåsefett eller olje til det blir blankt. Tilsett hakkede krydderurter og 2 ss Cognac. La det hele koke ned til det er ca 2 ts væske igjen.

Bland farsen sammen med den innkokte blandingen. Tilsett et sammenvispet egg og melken. Kjør til en jevn masse. Smør en liten ildfast form. Fyll farsen i formen. Tilslutt dekkes det hele med skivet bacon.

Sett formen i en langpanne i stekeovnen. Fyll på varmt vann. Formen stekes i vannbad på 180 grader i ca 1 time, avhengig av størrelsen på formen. Vannet må ikke koke. Når posteien er ferdig stekt tas de øverste baconskivene av, og 1 ss Cognac helles over posteien. Legg over baconskivene igjen, og la posteien avkjøle seg.

Verdt å vite

Vi bønder som holder Smaalensgås fra Østfold, tvangsfôrer selvsagt ikke våre gjess. Gåseleveren du kjøper av oss er derfor helt naturlig. Den er dermed ikke stor og fet som en karakteristisk foie gras, men helt naturlig slik den burde være. Og du kan nyte den med god samvittighet!

Flere oppskrifter

Logo_på_grå_firkant.jpg
bottom of page