GÅSEPOSTEI

 - med god samvittighet

Du trenger:

200 gram gåselever

200 gram svinekjøtt

Gåsefett eller olje til steking

1 ts salt

½ ts knust pepper

2 sjalottløk

1 fedd hvitløk

1 ts hakket timian

1/2 ts allehånde

3 ss Cognac

1 egg

2 ss melk

100 gram skivet bacon

 

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skjær gåseleveren i små biter, og kjør den i kjøkkenmaskin sammen med fint oppskåret svinekjøtt til det blir en fin farse. Tilsett salt og pepper.

Sjalottløk og hvitløk finhakkes, og surres i gåsefett eller olje til det blir blankt. Tilsett hakkede krydderurter og 2 ss Cognac. La det hele koke ned til det er ca 2 ts væske igjen.

Bland farsen sammen med den innkokte blandingen. Tilsett et sammenvispet egg og melken. Kjør til en jevn masse. Smør en liten ildfast form. Fyll farsen i formen. Tilslutt dekkes det hele med skivet bacon.

Sett formen i en langpanne i stekeovnen. Fyll på varmt vann. Formen stekes i vannbad på 180 grader i ca 1 time, avhengig av størrelsen på formen. Vannet må ikke koke. Når posteien er ferdig stekt tas de øverste baconskivene av, og 1 ss Cognac helles over posteien. Legg over baconskivene igjen, og la posteien avkjøle seg.

Logo_på_grå_firkant.jpg

Forretningsadresse:

Smaalensgås fra Østfold AS
Lervikveien 37

1626 MANSTAD

Følg oss gjerne:

  • Facebook - Smaalensgås
  • Instagram - Smaalensgås