GÅSEPOSTEI
- med god samvittighet
Du trenger:
200 gram gåselever
200 gram svinekjøtt
Gåsefett eller olje til steking
1 ts salt
½ ts knust pepper
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ts hakket timian
1/2 ts allehånde
3 ss Cognac
1 egg
2 ss melk
100 gram skivet bacon
Slik gjør du det:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skjær gåseleveren i små biter, og kjør den i kjøkkenmaskin sammen med fint oppskåret svinekjøtt til det blir en fin farse. Tilsett salt og pepper.
Sjalottløk og hvitløk finhakkes, og surres i gåsefett eller olje til det blir blankt. Tilsett hakkede krydderurter og 2 ss Cognac. La det hele koke ned til det er ca 2 ts væske igjen.
Bland farsen sammen med den innkokte blandingen. Tilsett et sammenvispet egg og melken. Kjør til en jevn masse. Smør en liten ildfast form. Fyll farsen i formen. Tilslutt dekkes det hele med skivet bacon.
Sett formen i en langpanne i stekeovnen. Fyll på varmt vann. Formen stekes i vannbad på 180 grader i ca 1 time, avhengig av størrelsen på formen. Vannet må ikke koke. Når posteien er ferdig stekt tas de øverste baconskivene av, og 1 ss Cognac helles over posteien. Legg over baconskivene igjen, og la posteien avkjøle seg.