top of page

GRØNNKÅLSUPPE

 - med sprøstekt gås

Den trauste grønnkålen har endelig blitt trendy! Og det er bra, for makan til vitaminbombe skal du lete lenge etter. Med solide røtter i norske mattradisjoner har denne grønnsaken vært en viktig vitaminkilde her oppe i kalde nord helt siden middelalderen.

Grønnkålen er den mest robuste og næringsrike kålslaget vi har, og er godt tilpasset vårt nordiske klima.

 

Er du så heldig å ha en kjøkkenhage vet du sikkert at grønnkålen fint kan stå ute om vinteren, men det vekslende været vi ofte har på høsten med tining og frysing kan skade den. En gang i slutten av oktober bør bladene derfor høstes og forvelles, akkurat i tide til gåsesesongen. Den sprøstekte gåsen tar denne suppa til nye høyder, så her er det bare å bunkre opp for vinteren!

Du trenger:

5 dl renset grønnkål

Sprøstekt gåseskinn eller rester av gåseconfit

1 gul løk, finhakket

3 fedd hvitløk, finhakket

1 ss gåsefett

2 ss Maizena/2 kokte poteter

1 liter gåsekraft

1 dl matfløte

Salt og pepper

 

Slik gjør du det:

Rens grønnkålen for sener og skjær bort de tykkeste stilkene. Hakk bladene god.

 

Stek løk og hvitløk i gåsefett på svak varme i en tykkbunnet kjele i et par minutter til løken er blank. Tilsett gåsekraft og den ferdig rensede grønnkålen i la det småkoke i ca 10-15 minutter til grønnkålen er mør.

 

Jevn med litt maizena eller kokte poteter og ha i fløten mot slutten. Kjør med stavmikser eller blender hvis du ønsker er finer konsistens. Smak til med salt og pepper.

 

Topp suppen med sprøstekte biter av gåseskinn eller rester av gåseconfit ved servering.

La deg inspirere

Logo_på_grå_firkant.jpg
bottom of page