GROV, RUSTIKK GÅSEPØLSE
- med lun potetsalat
Du trenger:
1 kg gåsekjøtt - f.eks lårkjøtt, klubber, renskåret krås og hjerte.
500 gram svinekjøtt. Ikke for magert. F.eks tynnribbe.
20 gram salt
2 ts svart pepper
1 ts hvit pepper
2 ts salvie
1 ts muskatnøtt
2 store løk
6 fedd hvitløk
Slik gjør du det:
Skjær kjøttet i mindre biter. Kjør igjennom kjøttkvernen sammen med innmaten. Velg en grov hullskive. Bland inn krydder, finhakket hvitløk og løk. La farsen hvile i kjøleskapet i en times tid.
Skyll svinetarmene i rikelig med kaldt vann. Pølsene stappes i svinetarmen ved hjelp av en pølsestapper. Sørg for at stappingen er jevn og ikke for tett. Lag en lang pølse om gangen. Knyt en knute i begge ender. Vri dem til små pølser på ca 10 – 15 cm. Stek pølsene forsiktig i gåsefett på en stekepanne til de er gjennomstekte.
Serveringsforslag:
De grove pølsene passer godt sammen med denne danske potetsalaten, som serveres lun:
500 gram kokte poteter
30-50 g smør til steking
2 små løk
1½ - 2 dl vann eller buljong
½ dl eplesidereddik
Litt maizenamel
Salt
Hvit pepper
Evt. 1 ts sukker
Skjær poteter og løk i skiver. Smelt smør i en gryte og la løken surre til den blir blank. Tilsett vann og eddik. La koke opp og jevn litt til passe konsistens på sausen. Tilsett de kokte potetene, og varm opp til alt er gjennomvarmt. Pass på så ikke potetene går i stykker. Smak til med salt og hvit pepper – og litt sukker, hvis smaken virker for skarp.
Tips: Sett eventuelt gryten i stekeovnen for oppvarming for å unngå at potetene ødelegges.