top of page

KRÅSER I RØDVIN

Gås er en edel råvare, og vi syns det er viktig at du benytter deg av hele dyret. Kråsen kan du selvsagt bruker i kraften, men hvorfor ikke putte dem i rødvin isteden?

Du trenger:

500 gram kråser

1 ss hvetemel

1 ts paprikapulver

1 ss gåsefett eller smør

300 gram gulrøtter

2 dl rødvin

4 dl gåsekraft eller buljong

1 rød paprika

2 dl hakket persille

2 fedd finhakket hvitløk

Saften en en sitron

 

Slik gjør du det:

Skyll kråsene og tørk dem tørre. Vend mel og paprikapulver sammen og vend kråsene i blandingen til melet er godt fordelt. Brun dem i gåsefett eller smør i en tykkbunnet gryte.

Skrell gulrøtter og skjær dem i grove biter. Brun den i gryten sammen med kråsene. Tilsett rødvin og la deg koke inn til ca halvparten. Tilsett gåsekraft og la det putre under i lokk i ca 2-3 timer til kråsene er møre. Skjær paprika i biter og la dem koke med de siste minuttene før servering.

Bland sammen finhakket hvitløk og kruspersille og dryss blandingen over ved servering. Saften fra en sitron gir det hele en god friskhet. 

La deg inspirere

Logo_på_grå_firkant.jpg
bottom of page