top of page

RILLETTE

 - nesten som pulled pork - bare bedre!

Du trenger:

1 kg gåsekjøtt

(bruk gjerne rester fra f.eks lårene)

500 gram gåsefett

1 ss salt

1 ss sukker

2 stk laurbærblad

1 ss pepper

2,5 dl hvitvin

3 hvitløksfedd

3 ss portvin

Ristet rugbrød

Rødbeter eller syltet agurk

 

Slik gjør du det:

Del opp kjøttet i grove biter og skjær ut eventuelle ben. Knus krydderet i en morter eller lignende. Bland kjøtt, fett og krydder godt sammen i en bolle. Dekk til og sett kjølig over natten.

Forvarm stekoven til 140 grader. Ha blandingen i en stor ildfast form eller kjele med lokk. Ha i hvitvinen. Knus og grovhakk hvitløkfeddene og bland dem inn. Ha på lokket og bak i ovnen i minimum tre timer, til kjøttet er så mørt at det nesten faller fra hverandre.

Sett en sikt over en bolle. Hell alt over i sikten slik at fett og væske drypper ned i bollen. Bruk en gaffel til å rive kjøttet fra hverandre. Bland inn portvin og et par spiseskjeer av fettet. Smak til med salt og pepper. Ha kjøttet over i et glass eller krukke med lokk. Norgesglass fungerer utmerket. Hell over resten av det klare fettet. Dette skal stivne og bli et «lokk» når det blir kaldt. Glasset avkjøles og settes kaldt.

 

Den ferdige rilletten kan oppbevares flere måneder i kjøleskap. Serveres på ristet rugbrød. Kombiner gjerne med rødbeter eller syltede agurker.

Flere oppskrifter

Logo_på_grå_firkant.jpg
bottom of page