top of page

RISOTTO MED GÅS

 - verdens beste restemat!

Har du rester av gårsdagens gåsesteik, eller ferdig confitert gås stående i kjøleskapet, er et nydelige gourmetmåltid aldri langt unna. Risotto med gås har blitt vår absolutte "gåserestemat" favoritt!

 

Magisk!  

Du trenger:

2 confiterte gåselår eller andre rester av gåsekjøtt

300 gram risottoris

4 sjalottløk

200 gram sopp etter eget ønske

1 liter gåsekraft eller buljong

1 ss gåsefett

2 dl eplemost eller hvitvin

1 dl parmesan

Saften av en sitron

Salt og pepper

 

Slik gjør du det:

Varm opp stekovnen til 220 grader. Legg de ferdige confiterte lårene i en ildfast form og stek dem i 10 – 15 minutter til de får en gyllen og sprø overflate.

Start med å varme opp gåsekraft eller buljong. Finhakk løk og hvitløk og timian. Kutt soppen i tynne skiver og stek den godt i gåsefett. Smak til med salt og pepper. Sett til side.

 

Ha sjalottløk, hvitløk og risottorisen i en stor gryte med høye kanter sammen med 2 ss gåsefett. Stek til løken og risen er blankt og nesten gjennomsiktig. Ha så på eplemost eller hvitvin og kok det inn. Fortsett med å øse kraft. Ha på en øse kraft, rør til alt er absorbert, ha på en ny øse kraft, rør også videre også videre. Fortsett å øse i 18 minutter. Vend inn finrevet parmesan og saften fra en sitron.

 

Ta gryten av pannen, sett på lokk og la risottoen hvile et par minutter mens du klargjør kjøttet. Plukk lårene rene for kjøtt. Anrett risottoen på en tallerken sammen med de revne bitene av kjøttet, de stekte soppskivene og litt revet parmesan. Dryss på salt og nykvernet pepper.  

Flere oppskrifter

Logo_på_grå_firkant.jpg
bottom of page