top of page

RØDKÅL
- aldri en Mortensaften uten!
Rødkål er et tilbehør som aldri går av moten. Rødkål brukes til mange av de mest vanlige julerettene våre, og det er aldri en Mortensaften eller julaften uten. Rødkål kan lages i utallige utgaver, men til gåsesteken er det den klassiske som gjelder. I vår oppskrift bruker vi et litt syrlig eple, for å få frem den friske gode smaken.
Du trenger:
1 kg rødkål
1 eple
1 dl husholdningssaft
½ dl rødvinseddik
1 ts krydder etter ønske (f.eks allehånde eller nellik)
2 ss salt
1 ts knust pepper
3 ss gåsefett
Slik gjør du det:
Finsnitt rødkålen og ha den i en kjele sammen med eple, husholdningsaft og rødvinseddik. Tilsett krydder etter ønske (f.eks allehånde eller nellik) og kok uten lokk i 1 – 2 timer.
Smak til med salt, pepper og gåsefett rett før servering.
Flere oppskrifter
bottom of page