top of page

FUGL PÅ FUGL PÅ FUGL

 - en raskere variant av den solide steken med 3 ulike fugler

Har du hørt om fugl i fugl i fugl? En solid stek av kjøtt som består av en utbenet kalkun, fylt med en utbenet and og videre fylt i en utbenet kylling. I USA kalt Turducken. Eller den engelske varienten Gooducken, som erstatter kalkunen med et lag med gås. Historien rundt denne retten må vi helt tilbake til 1800-tallets Frankrike for å finne opphavet til. Rôti sans pareil eller «stek uten sammenligning» var en oppskrift som krevde ikke mindre enn 20 forskjellige lag, 17 av dem fugler. Hvis du som oss syns stek uten sammenligning eller "lillebroren" fugl i fugl i fugl med 3 ulike fugler blir et litt for omstendig prosjekt i en travel hverdag, har vi laget vår egen oppskrift på en fugl på fugl på fugl. Som kombinerer kylling, and og gås på sommerlige grillspyd. Perfekt for deg som ønsker en kjapp middag etter en travel dag på jobb!

Du trenger:

200 gram gåsebryst

200 gram kyllingbryst

200 gram andebryst

Poteter

Sitron

Pesto

 

Slik gjør du det:

Skjær gås, kylling og kalkun i passende biter og tre på et grillspyd. 

Skvis over saften av en sitron. Stek i panne eller på grillen på alle sider til kjøttsaften er klar og kjøttet er gjennomstekt. Bak små poteter i ovnen, sammen med resten av sitronen.

Serveringstips:

Serveres sammen med en god pesto.
Visste du at du kan lage pesto av flere ulike råvarer? Prøv med for eksempel nyhøstet brennesle eller gulrotgress neste gang!

Flere oppskrifter

Logo_på_grå_firkant.jpg
bottom of page