top of page

GÅSEKLUBBER

 - de minste gåsebøndenes
klare favoritt!

Gåsklubbene er skikkelig snaddermat, og de minste gåsebøndenes klare favoritt! Best resultat syns vi du får hvis du confiterer dem. Fantastisk mørt kjøtt, og et deilig, sprøtt skinn. Tilsett krydder etter eget ønske, og dyp dem i din favoritt saus, så har du en kveldsnacks du sent vil glemme!

Du trenger:

4 gåseklubber

500 gram gåsefett

Havsalt

Pepper

1-2 fedd hvitløk

2-3 stilker timian

evnt. andre krydder etter eget ønske

 

Slik gjør du det:

Salte klubbene godt. Varm opp gåsefettet i en tynnbunnet gryte. Legg klubbene oppi gryta, og la det småputre ved ca 85 °C i ca. 2-3 timer. 

Ta de ferdig bakte klubbene ut av det varme fettet, og avkjøl dem på rist. Varm opp ovnen til 220 °C. Legg klubbene i ovnen i noen minutter til de har blitt brune og fine. Serveres sammen med din favoritt saus. En av våre favoritter er plommechutney med smak av pepper og kanel. 

Et lite tips...

Ferdig bakte gåseklubber holder seg i mange uker dersom du oppbevarer dem i gåsefett. Lag derfor flere når du først er igang! De som blir til overs (hvis det blir noen til overs da.....) kan du oppbevare i et tett glass eller krukke. Norgesglass fungerer utmerket. 

 

Ta de ferdig bakte klubbene ut av det varme fettet, og avkjøl dem på rist. Når de er avkjølte legger du dem i et tett glass eller krukke. Norgesglass fungerer utmerket. Hell det varme gåsefettet fra gryta over. Det er viktig at fettet dekker kjøttet helt. Glasset avkjøles og settes kaldt. Så lenge fettet omslutter klubbene og glasset oppbevares kaldt, kan lårene oppbevares i flere uker i kjøleskap.

Når du skal servere dem varmer du opp ovnen til 220 °C. Legger klubbene i ovnen i 10-15  noen minutter til de har blitt gjennomvarme, brune og fine. Har du et glass eller to med confiterte klubber i kjøleskapet kan du trylle frem et gourmetmåltid på null tid. Hver dag...og gjerne midt i uka om så!

Flere oppskrifter

Logo_på_grå_firkant.jpg
bottom of page